"Vandaag moet ik opnieuw 60 uitstaande offertebestanden nalopen in Excel omdat er prijswijzigingen vanuit de leveranciers zijn doorgemaild. Mijn collega begint er niet meer aan. 'Geen tijd voor. En volgende week komt er weer een wijziging'. Er zijn er ook die een eigen opzet in Excel hebben gemaakt met verwijzingen naar de prijslijsten, echte wizkids, niets voor mij dus."

We zitten aan tafel met Marjolein, senior medewerker bij een logistiek bedrijf. In haar zoektocht naar een permanente oplossing kwam ze via via terecht bij Provit. Het blijkt tijdens het constructieve gesprek dat er behoefte is aan een offerte systeem met vaste structuur, maar wel specifiek bedoeld voor de logistieke sector, in het bijzonder voor hun bedrijf. Marjolein heeft veel kennis van de processen, maar kan die slecht kwijt in de huidige spreadsheet oplossing. "Veel dubbel werk en gedoe om tot een goede offerte te komen. En dan is het eindresultaat bij alle medewerkers ook nog eens verschillend."

Veel bedrijven zoeken een oplossing voor het stroomlijnen van processen of het ontsluiten van informatie binnen de organisatie door middel van software. Daarbij wordt vaak eerst ingezet op een ad hoc oplossing, bedacht door een ervaren medewerker die daarvoor gebruik maakt van de beschikbare Office software. De eerste stappen hierin geven voldoening, omdat de uitgedachte structuur zichtbaar wordt in een systeem, bijvoorbeeld een Excel spreadsheet. Kennis en informatie kan worden gedeeld via dat systeem met andere medewerkers; er kan worden gewerkt met het systeem. Toch blijkt na verloop van tijd dat de mogelijkheden van Office software niet toereikend zijn. Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een permanente oplossing, zonder verstrikt te raken in een eindeloos maatwerk traject. Provit heeft hiervoor een flexibele tool ontwikkeld, XMLBox, die op basis van XML bestanden kan worden ingericht voor specifiek gebruik binnen uw organisatie. De software hoeft dus niet speciaal te worden geschreven, alleen de inhoud en toepassing wordt afgestemd op uw behoeften. Daardoor zijn de kosten laag en de effectiviteit hoog.
Op deze site vindt u een aantal voorbeelden van producten die zijn opgebouwd vanuit XMLBox, waarmee succesvol wordt gewerkt door uiteenlopende bedrijven. Wellicht ziet u daarmee niet direct de oplossing voor uw bedrijf. Maar we komen graag met u in contact om de mogelijkheden voor uw organisatie in kaart te brengen.